NEDTRAPPING: Her står russiske soldater stasjonert på Krim-halvøya i Ukraina. Nå kan en nedtrapping av spenningsnivået være i gang, etter at soldater som i flere dager har omringet en rekke ukrainske baser på Krim har forlatt dem. Foto: VIKTOR DRACHEV/AFP
NEDTRAPPING: Her står russiske soldater stasjonert på Krim-halvøya i Ukraina. Nå kan en nedtrapping av spenningsnivået være i gang, etter at soldater som i flere dager har omringet en rekke ukrainske baser på Krim har forlatt dem. Foto: VIKTOR DRACHEV/AFPVis mer

Russland trekker styrker vekk fra ukrainske baser på Krim

Ifølge lokale medier i Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder NRK, som siterer flere lokale medier. NRKs reportere har også vært utenfor flere ukrainske militærbaser, der russiske soldater har forlatt sine posisjoner.

Situasjonen på Krim er svært uoversiktlig nå, og øyenvitner kommer med motstridende beskrivelser. Det kan virke som at de russiske styrkene har forlatt noen ukrainske baser, mens de holder stand på andre.

Lindsay Hilsum, fra Channel 4, skriver at russiske styrker har forlatt noen ukrainske baser på Krim. På andre baser skal de ha ødelagt utstyr, inkludert fly.

Motstridende meldinger
BBCs journalist Mark Lowen skriver på twitter at den ukrainske marinens hovedbase i Sevastopol fortsatt er okkupert av soldater og lokale styrker.

En annen av BBCs journalister, Daniel Sandford, melder at det fortsatt er russiske tropper rundt militærbasene i Perevalne på Krim.

Avkrefter Men TV 2s reporter på Krim ser der han befinner seg, ingen tegn til tilbaketrekning.

- Det stemmer overhodet ikke. Jeg står utenfor en av de største basene, og jeg står nå og ser på minst et tjuetall tungt bevæpnede soldater i uniformer, uten tegn som tyder på hvilket land de er fra, men de snakker russisk og de har materiell som er typisk for russiske spesialstyrker, sier TV2 Øystein Bogen, i følge NTB.


Dagbladet kommer med mer.