Russland truer Norge

På en pressekonferanse gikk Russland hardt ut mot Norges beslutning om å skjerpe Forsvarets beredskap, og avsluttet tordentalen med å true Norge.

Det russiske utenriksdepartementet går hardt ut mot Norge og Vesten under en pressekonferanse onsdag 2. november. Video: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag formiddag avholdt talsperson Marija Zakharova for Russlands utenriksdepartement en pressekonferanse. Der tok hun for seg Norges beslutning om å skjerpe Forsvarets beredskap, før hun truet Norge med at «enhver uvennlig handling vil bli møtt med et passende svar».

Zakharova ble gjengitt av tolken på følgende måte:

- Vi la merke til at Norge skjerpet Forsvarets beredskap 1. november. Det ville ikke ha brydd oss, hadde det ikke vært for én ting: De uttalte at dette grepet skyldes Russlands handlinger, som de mener at har forårsaket denne farlige situasjonen. Nei, dette skyldes ikke våre handlinger, det skyldes deres handlinger – dere i Vesten.

- Dere er en del av en annen allianse og en annen union enn oss. Det er dere som har destabilisert det europeiske kontinentet, og dere har gjort dette i mange år.

Tirade

Talspersonen gjentar at Russland mener at det er Vestens handlinger som har ledet til den nåværende sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa. Dette på tross av at det var Russland som invaderte Ukraina i februar. Deretter henvender hun seg til Norge igjen, og gjengis på følgende måte:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer