Russland: Ubåtbrannen er under kontroll

19 er skadd, ifølge Bellona - som fryktet radioaktive utslipp etter kjempebrann i atomubåt i Murmansk.

STORBRANN: Flammene sto i kveld ti meter opp i lufta, og Bellona fryktet utslipp etter brannen i en atomubåt i Murmansk. Foto: Reuters/Scanpix
STORBRANN: Flammene sto i kveld ti meter opp i lufta, og Bellona fryktet utslipp etter brannen i en atomubåt i Murmansk. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG/OSLO (Dagbladet): Den brennende atomubåten utenfor Murmansk ligger nå delvis nedsenket i vann. Situasjonen er under kontroll, ifølge russiske myndigheter.

Det melder NTB ved 0108-tida i natt. Ifølge Sergej Sjojgu, Russlands minister for krisehåndtering, er brannen var lokalisert og under kontroll. Da hadde det brent i ubåten i over ni timer. Kjernefysiker Nils Bøhmer i Bellona mener russerne har opptrådt forsvarlig under slukkingen, men betegner likevel situasjonen som urovekkende. Bøhmer var i kveld klar på at han frykter utslipp av radioaktive stoffer fra den brannrammede atomubåten Jekaterinburg.

Rutinene tilsier at seksjonen som inneholder atomreaktorer avstenges når ubåten dras opp i tørrdokk. Brannfolk brukte skum og vann for å slukke brannen, samtidig som båten ble senket delvis under vann av det nærmere 100 mann sterke redningslaget på kaia i Murmansk.

Senkes - Nå er det bekreftet at det ligger rutinebrudd og slurv bak brannårsaken. Vi vet ikke om alle rutinene er fulgt, og får bare håpe det, sa Nils Bøhmer til Dagbladet like før midnatt.- Jeg mener det er en reell fare for radioaktivt utslipp, sa han da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer