Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland utviser over 50 britiske diplomater til

Russisk UD: - For å få likevekt

DIPLOMATPÅSKE: President Vladimir Putin og hans mannskap slår kraftig tilbake mot land som har utvist russiske diplomater etter giftsaken i Storbritannia. Foto: Mikhail Klimentjev, Sputnik/AFP/NTB Scanpix.
DIPLOMATPÅSKE: President Vladimir Putin og hans mannskap slår kraftig tilbake mot land som har utvist russiske diplomater etter giftsaken i Storbritannia. Foto: Mikhail Klimentjev, Sputnik/AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russiske myndigheter har bestemt seg for å utvise ytterligere «flere enn 50 britiske diplomater», melder Reuters og flere internasjonale nyhetskilder.

Tidligere har Russland og Storbritannia 23 diplomater hver etter giftskandalen i England, der britiske myndigheter har gitt Russland ansvaret for forgiftningen av den tidligere russiske spionen Sergej Skripal og datteren Julia.

Påskeaften sier en talskvinne for russisk UD at det nye utvisningsvedtaket er et ledd i å få diplomatisk likevekt mellom mellom to nasjonene.

Formelt har Storbritannia fått beskjed om selv å plukke ut de uønskede. Ambassadør Laurie Bristow skal ha fått en måned på seg til å slanke staben.

Ifølge talskvinne Maria Zakharova har Storbritannia «noen flere» enn 50 diplomater mer i Russland enn Russland har i Storbritannia.

I går ble ambassadører fra landene som har utvist russiske diplomater, blant dem Norges ambassadør Leidulv Namtvedt, innkalt på teppet i Kreml for å bli informert om Russlands motreaksjon.

Én norsk diplomat skal ut.

Ambassadører fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og en rekke andre europeiske land ankom utenriksdepartementet i Moskva.

Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) har fått tilgang til prøver av nervegiften som angivelig ble benyttet i attentatet mot Skripal, men har foreløpig ikke konkludert med hvilken opprinnelse den har, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!