Russland utviser svensk diplomat

Og refser en rekke lands diplomater i Moskva i dag.

IKKE FORNØYD: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og Putin-regimet liker ikke at russiske diplomater har blitt utvist i stort monn av en rekke land etter at eksspionen Sergej Skripal og hans datter ble forgiftet i Salisbury, England. Her fra en pressekonferanse i går. Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap / Scanpix
IKKE FORNØYD: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og Putin-regimet liker ikke at russiske diplomater har blitt utvist i stort monn av en rekke land etter at eksspionen Sergej Skripal og hans datter ble forgiftet i Salisbury, England. Her fra en pressekonferanse i går. Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En fotograf fra nyhetsbyrået AFP så ambassadører fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og en rekke andre europeiske land ankomme utenriksdepartementet i Moskva.

Departementet opplyser at ambassadørene fra landene, som har utvist russiske diplomater, vil få informasjon om Russlands reaksjon.

Torsdag opplyste utenriksminister Sergej Lavrov at de aktuelle landene vil få utvist samme antall diplomater fra Russland som de selv har kastet ut.

Sverige rammes også nå: Russland utviser en svensk diplomat som svar på Sveriges utvisning av en russisk diplomat, ifølge nyhetsbyrået TT, melder Expressen.

Til sammen dreier det seg om rundt 150 personer som nå må forlate ambassader i Moskva.

I tillegg blir USA nødt til å stenge sitt konsulat i St. Petersburg.

Nederlands ambassadør i byen ble fredag formelt informert om at to nederlandske diplomater vil bli utvist, ifølge nyhetsbyrået TASS. Storbritannia får én måned på seg til å redusere sitt diplomatiske nærvær i Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer