Russland varsler «fri jakt» på IS' tankbiler

Vil angripe alle oljetankbiler som kjører på veiene i IS-kontrollert område.

FRI JAKT:   Russland varsler at alle oljetankbiler som ferdes i IS-kontrollert område vil angripes. Foto: AFP PHOTO / SPUTNIK / ALEXEI NIKOLSKY
FRI JAKT: Russland varsler at alle oljetankbiler som ferdes i IS-kontrollert område vil angripes. Foto: AFP PHOTO / SPUTNIK / ALEXEI NIKOLSKY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russland varsler at landets krigsfly kommer til å angripe alle oljetankbiler som kjører på veiene i IS-kontrollert område i Syria.

- I dag ble det besluttet at russiske krigsfly nå flyr på en såkalt «fri jakt» mot tankbiler som frakter oljeprodukter tilhørende terroristene i områder kontrollert av IS, sier den høytstående militæroffiseren Andrej Kartapolov til russiske nyhetsbyråer onsdag.

Samme dag uttaler en amerikansk oberst at USAs luftangrep mot IS' oljeinfrastruktur bare har vært «minimalt effektive». Slike angrep har amerikanerne utført siden luftkrigen mot IS i Syria og Irak ble iverksatt for over ett år siden.

Siden de har vist seg å ikke gjøre større skade på ekstremistgruppens oljevirksomhet, testet USAs militærstrateger søndag en ny taktikk. 116 drivstoffbiler ble ødelagt i et angrep i ørkenen øst i Syria, ifølge Warren. I forkant av luftangrepene slapp krigsflyene flygeblader der sjåførene, som ifølge Warren trolig ikke var IS-medlemmer, ble bedt om å flykte.

Kartapolov hevder russiske fly allerede har ødelagt rundt 500 tankbiler som de siste dagene har transportert olje fra Syria til raffinerier i Irak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer