- SYND: -  Det er synd at Det europeiske råd har gjort et vedtak som mangler rot i virkeligheten, sier en talsmann for utenriksdepartementet i Moskva, Aleksandr Lukasjevitsj. Her signerer Russlands president, Vladimir Putin, annekteringen av Krimhalvøya. Foto: AP/SERGEI CHIRIKOV/NTB SCANPIX
- SYND: - Det er synd at Det europeiske råd har gjort et vedtak som mangler rot i virkeligheten, sier en talsmann for utenriksdepartementet i Moskva, Aleksandr Lukasjevitsj. Her signerer Russlands president, Vladimir Putin, annekteringen av Krimhalvøya. Foto: AP/SERGEI CHIRIKOV/NTB SCANPIXVis mer

Russland varsler mulige mottiltak mot EU

Sanksjonene er virkelighetsfjerne, mener russisk UD og forbeholder seg retten til å innføre lignende tiltak mot EU.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Det er synd at Det europeiske råd har gjort et vedtak som mangler rot i virkeligheten, sier en talsmann for utenriksdepartementet i Moskva, Aleksandr Lukasjevitsj.

- Vi mener det er på tide å vende tilbake til en plattform for pragmatisk samarbeid som gjenspeiler interessene til våre land. Allikevel vil den russiske siden selvfølgelig forbeholde seg retten til å komme med tiltak som kan sammenlignes med dem som er vedtatt, sier han videre.

Uttalelsen ble lagt ut på departementets hjemmeside lørdag.

I en annen uttalelse fra departementet heter det at russiske myndigheter har håp om at vedtaket om at sende OSSE-observatører til Ukraina vil bidra til å løse «Ukrainas interne krise» og stanse «nasjonalistisk bandittvirksomhet».

- Oppdragets mandat reflekterer de nye politiske og juridiske realitetene og gjelder ikke Krim og Sevastopol, som er blitt en del av Russland, skriver departementet.

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) vedtok fredag å sende sivile observatører til Ukraina. I første omgang gjelder mandatet for 100 observatører i seks måneder. Ingen av dem skal utplasseres på Krim-halvøya, som fredag ble annektert av Russland til tross for skarpe protester fra vestlige land og Ukraina selv.

NTB