Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland vil deportere syriske flyktninger

Flere fordømmer planene.

 KASTER UT FLYKTNINGER: Russland har planer om å deportere syriske flyktninger, men får krass kritikk fra flere menneskerettighetsorgnisasjoner. Her er Russlands president Vladimir Putin sammen med landets statsminister Dmitry Medvede. Foto: Ap
KASTER UT FLYKTNINGER: Russland har planer om å deportere syriske flyktninger, men får krass kritikk fra flere menneskerettighetsorgnisasjoner. Her er Russlands president Vladimir Putin sammen med landets statsminister Dmitry Medvede. Foto: Ap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere menneskettighetsorganisasjoner fordømmer russiske planer om å sende tre syriske flyktninger tilbake til Damaskus.

De tre befant seg torsdag ettermiddag på Vnukovo-flyplassen i Moskva under bevoktning av russiske politifolk, hvor de torsdag kveld skulle settes på et fly til Damaskus, ifølge en talskvinne for en lokal gruppe, Den sivile bistandskomiteen.

- En av dem har nettopp ringt. De holdes under bevoktning med politieskorte, sa hun til nyhetsbyrået AFP.

De tre mennene er fra Aleppo og har søkt asyl i Russland. De er blitt fløyet til Moskva fra et mottakssenter i Makhatsjkala i Dagestan.

Mikhail Fedotov, leder for menneskerettighetsrådet i Kreml, forsøker å hjelpe etter oppfordring fra bistandskomiteen.

Amnesty International kaller utvisningen «en skammelig holdning til mennesker som trenger internasjonal beskyttelse».

Også FNs høykommissær for flyktninger UNHCR ber russiske myndigheter om ikke å utvise de tre mennene, og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen la torsdag ned forbud mot at russiske myndigheter får utvise en av de tre. Samme dag avviste Russland asylsøknadene til de to andre.

Russland innledet september bombing av syriske opprørere til støtte for regjeringen til president Bashar al-Assad.

Landet tar inn svært få flyktninger overhodet. I fjor søkte et tusentall syrere midlertidig asyl i landet, der det til sammen bor rundt 7.000 syrere.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram