<strong>ANERKJENNER IKKE KOSOVO:</strong> Russerne vil ikke endre sin holdning til Kosovo som følge av dagens uttalelse fra Den internasjonale domstolen i Haag. Her møter president Dimitry Medvedev (i forgrunnen) sin serbiske motpart, Boris Tadic Foto: AFP Photo/Scanpix
ANERKJENNER IKKE KOSOVO: Russerne vil ikke endre sin holdning til Kosovo som følge av dagens uttalelse fra Den internasjonale domstolen i Haag. Her møter president Dimitry Medvedev (i forgrunnen) sin serbiske motpart, Boris Tadic Foto: AFP Photo/Scanpix Vis mer

Russland vil ikke anerkjenne Kosovo

Vil ikke endre holdningen som følge av dagens uttalelse fra Den internasjonale domstol i Haag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| «Vårt standpunkt om ikke å anerkjenne Kosovos uavhengighet er uendret», skriver Russlands utenriksdepartement i en pressemelding.

ICJ konkluderte torsdag med at Kosovos erklæring om uavhengighet ikke var strid med folkeretten. ICJs konklusjon danner derimot intet juridisk grunnlag for Kosovos uavhengighet, mener russerne.

«Vi mener det kun er mulig å finne en løsning på Kosovo-problemet gjennom forhandlinger mellom de berørte partene», uttaler russisk UD torsdag.

ICJs uttalelse om Kosovo er rådgivende og ikke juridisk forpliktende.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer