Russland vil innkalle til hastemøte i FN

- USA vil presse russerne. De kan ha mer tyngde ved forhandlinger hvis de vil kaste Assad, sier forsvarsforsker. 

IKKE FORNØYDE: Russland var orientert på forhånd om intervensjon fra USAs side og advarte om at det ville få negative konsekvenser for USA.Foto: AFP / Natalia Kolesnikova / NTB Scanpix
IKKE FORNØYDE: Russland var orientert på forhånd om intervensjon fra USAs side og advarte om at det ville få negative konsekvenser for USA.Foto: AFP / Natalia Kolesnikova / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lederen for forsvarskomiteen i det russiske Føderasjonsrådet, Viktor Ozerov, sier at Russland vil innkalle til hastemøte i FN, ifølge Reuters.

- Angrepet kan ses som en aggressiv handling fra USA mot et FN-land, sier Ozerov, ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA.

59 kryssermissiler

Ozerov sier samtidig at rakettangrepet kan undergrave kampen mot terror.

USA skjøt natt til fredag 59 Tomahawk kryssermissiler mot flybasen Shayrat i Syria. Missilene slo ned klokka 3.45 om natta. Angrepet er en reaksjon etter at Syria skal ha brukt kjemiske våpen mot sivile. Flyene som angivelig sto for det kjemiske angrepet mot byen Khan Sheikhoun, skal være stasjonert ved Shayrat. Minst 86 mennesker ble drept i angrepet i Idlib-provinsen tirsdag.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder at fem syriske soldater ble drept i det amerikanske angrepet i natt. Selve basen skal ligge i grus. Blant de drepte er en general i det syriske flyvåpenet, ifølge SOHR.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer