VIL SELGE RAKETTER: Russland vil igjen selge avanserte rakettsystemer til Iran etter en femårsperiode der slike leveranser har vært forbudt som følge av FN-sanksjoner. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB scanpix
VIL SELGE RAKETTER: Russland vil igjen selge avanserte rakettsystemer til Iran etter en femårsperiode der slike leveranser har vært forbudt som følge av FN-sanksjoner. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters / NTB scanpixVis mer

Russland vil levere raketter til Iran

Russland vil igjen selge avanserte rakettsystemer til Iran etter en femårsperiode der slike leveranser har vært forbudt som følge av FN-sanksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland vil igjen selge avanserte rakettsystemer til Iran etter en femårsperiode der slike leveranser har vært forbudt som følge av FN-sanksjoner.

Rakettene er av typen S-300. Allerede i 2007 undertegnet Russland en kontrakt om å selge Iran S-300 raketter. Men kontrakten ble kraftig kritisert av USA og Israel, og Russland la den på is som følge av FN-sanksjonene som er innført som et svar på Irans omstridte atomprogram.

Russland er med i 5+1-gruppa som forhandler med Iran om landets atomprogram. Partene ble nylig enige om en rammeavtale, men forhandlingene om en detaljert og langsiktig avtale fortsetter fram til slutten av juni.

Enhver ny avtale om russisk våpensalg til Iran vil etter alt å dømme bli dårlig mottatt i USA ettersom den endelige avtalen ennå ikke er på plass.

(NTB)