SAMTALER: Viseutenriksministeren i Russland, Mikhail Bogdanov, skal møte lederen av Syrias nasjonalkoalisjon. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SAMTALER: Viseutenriksministeren i Russland, Mikhail Bogdanov, skal møte lederen av Syrias nasjonalkoalisjon. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Russland vil snakke med syrisk opposisjonsleder

President Bashar al-Assads kan miste en av få støttespillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland, en av den syriske president Bashar al-Assads få støttespillere, ønsker å møte den nye lederen for opposisjonen i landet, Ahmed Mouaz al-Khatib.

Viseutenriksminister Mikhail Bogdanov sier til nyhetsbyrået RIA Novosti at samtaler med lederen av Syrias nasjonalkoalisjon, Ahmed Moazs al-Khatib, kan finne sted i Moskva eller andre byer som Genève eller Kairo.

Al-Khatib ble leder av den nye koalisjonsbevegelsen for den syriske opposisjonen i november og invitasjonen til samtaler er allerede oversendt fra Moskva.

Russland har sammen med Iran og Kina vært Syrias viktigste støttespiller i den 21 måneder lange borgerkrigen.

Enkelte uttalelser fra ulike politikere og tjenestemenn i Moskva den siste tiden kan imidlertid tyde på at russerne begynner å tvile på om Bashar al-Assad har noen fremtid som president i Syria.

Russland inviterte imidlertid også jevnlig de tidligere opposisjonsgruppene til møter i Moskva.

Bogdanov sa også at det trolig vil bli et møte om Syria mellom Russland, USA og Syria-utsendingen fra FN og Den arabiske liga, Lakhdar Brahimi, i løpet av januar.

Ifølge opposisjonsaktivister er mer enn 44.000 mennesker drept i løpet av konflikten som brøt ut i mars 2011.

(NTB)