Russland vil svare på USAs rakettskjold-planer

Russland vil svare på USAs storslåtte rakettskjold-planer ved å prøveskyte sin nye mobile SS27 interkontinentale rakett, skriver den britiske avisa The Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA gjennomførte natt til lørdag sin tredje test av det planlagte stjernekrig-systemet, men denne mislyktes i likhet med de to foregående.

Nå følger amerikansk etterretning nøye med på aktivitetene ved en russisk base på Kamtsjatka-halvøya, og japanerne har også den samme rakettbasen i kikkerten, opplyser Paul Beaver i Jane's Information Group til avisa.

Russlands president Vladimir Putin har advart USA mot å gå videre med sitt planlagte rakettskjold i verdensrommet, og truet med å trekke Russland fra Start II-avtalen som etter lengre tids tautrekking nylig ble ratifisert av den russiske nasjonalforsamlingen.

Om de prøveskyter sin nye SS27-rakett mer enn antyder russerne at de vil utstyre disse rakettene med flere stridshoder, mot dagens ene.

Dagens SS27 Topol-M raketten antas å være utstyr med et kjernefysisk stridshode med en sprengkraft på 550-kilotonn. Det tilsvarer nærmere 30 bomber av den typen USA slapp over Hiroshima i 1945, som kostet 200.000 mennesker livet.

(NTB)