Russland vil utvikle raketter som kan sprenge asteroider

Sikter seg inn på prøvesprengning i 2036.

FRYKTET KOLLISJON: Dette er en kunstnerisk fremstillingen av asteroiden Apophis, som, hvis den traff jorden, være 65 000 ganger kraftigere enn atombomben som ble sluppet over Hiroshima. FOTO: NTB scanpix
FRYKTET KOLLISJON: Dette er en kunstnerisk fremstillingen av asteroiden Apophis, som, hvis den traff jorden, være 65 000 ganger kraftigere enn atombomben som ble sluppet over Hiroshima. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På 90-tallet pøste Hollywood ut filmer om menneskehetens kamp mot asteroider som truet med å utslette hele jordkloden. I filmene gikk det alltid bra, Bruce Willis ordnet som regel opp, men hva om en asteroide har retning mot jordkloden i virkeligheten?

Vil sprenge asteroide Nå vil russerne forbedre sine raketter slik at de kan bidra til å forsvare jordkloden, om den skulle bli truet av store steiner fra verdensrommet, skriver det russiske nyhetsbyrået Tass.

Russland vil nemlig oppgradere sine interkontinentale ballistiske missiler, som kan armeres med atomstridshoder, slik at de kan være i stand til å ødelegge meteoroider som kommer nærme jorden, ifølge Sabit Saitgarayev, forsker ved Makeyev Rocket Design Bureau.

- De fleste raketter går på kokende drivstoff. Tankingen begynner 10 dager før utskyting og derfor er de uegnet til å ødelegge meteoroider som er på størrelse med Tsjeljabinsk-meteoritten og som oppdages noen timer før de kommer nærme jorden. For å ødelegge disse kan interkontinentale ballistiske missiler brukes, men de må oppgraderes, sier Saitagarayev.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer