Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland ydmyket nok en gang

Utenlandske dykkere klarte å ta seg inn i ubåten «Kursk» på 30 timer, etter at den russiske flåten hadde mislyktes en hel uke. Myndighetene i Moskva ydmykes igjen, mens kritikken av president Vladimir Putin styrkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et titall norske og britiske dykkere klarte raskt og profesjonelt å ta seg ned til vraket av den havarerte ubåten og åpne nødluken. Det er et hardt slag mot troverdigheten til hele den russiske Nordflåten.

Pårørende av de 118 omkomne og hele den russiske befolkningen har sett hvor raskt ting begynte å skje straks de britiske og norske hjelpemannskapene var på plass natt til søndag. Etter å ha blitt bombardert i seks dager med nådeløse TV-opptak av et Barentshav i storm og militære forsikringer om at de var maktesløse, kunne russerne plutselig se TV-opptak av en operasjon som var i gang, profesjonalitet og utstyr av beste klasse.

Spesielt ble russiske TV-seere imponert over opptak fra verkstedet om bord i det norske skipet, der man lagde og tilpasset verktøy på stedet etter hvert som dykkerne visste hva de trengte.

(NTB)