Russlands ambassadør til Tyrkia drept. Nå varsler Putin hevn

- Bandittene skal få føle dette.

STERKE BILDER: Her, fra CNNs nyhetssending, er øyeblikket da Russlands ambassadør til Tyrkia, Andrej Karlov, blir skutt og drept. Gjerningsmannen, som også ble skutt og drept, skal angivelig ha ropt «Ikke glem Aleppo, ikke glem Syria!» og «Allahu akbar» («Gud er størst») like etter drapet. Vi advarer mot sterke bilder. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Putin varsler opptrapping i krigen mot terror etter at en tyrkisk politimann ropte «Allahu Akbar» og «Ikke glem Aleppo» da han drepte den russiske ambassadøren til Tyrkia. Så langt er det ikke annet enn religiøse slagord som typer på at drapsmannen var ekstremist.Russlands president Vladimir Putin mener at drapet på hans ambassadør til Tyrkia, Andrej Karlov, var en «provokasjon» hvis mål var å skade båndene mellom de to landene.

- Forbrytelsen som er begått er uten tvil en provokasjon med sikte på å stanse normaliseringen av det russisk-tyrkiske forholdet og fredsprosessen i Syria, sier Putin ifølge russisk TV.

Drapet kommer etter flere dager med protester i Tyrkia mot Russlands rolle i Syria, selv om de to landene nå samarbeider om å evakuere innbyggere fra Øst-Aleppo.

- Det kan bare være ett svar på dette – å trappe opp kampen mot terrorisme. Bandittene skal få føle dette. Vi må finne ut hvem som står bak, sier Putin.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier seg enig i at drapet var rettet mot å ødelegge normaliseringsprosessen som har funnet sted etter krisen som ble utløst da Tyrkia skjøt ned et russisk fly over Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer