Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russlands befolkning redusert under Putin

Den russiske befolkningen sank med nesten 3,4 millioner i løpet av de årene Vladimir Putin var landets president, viser nye tall.

FALLER FREMDELES: Befolkningen faller fremdeles i Russland. Det samme gjør populariteten til statsminister Vladimir Putin, til venstre. Til høyre: President Dmitrij Medvedev. Her på  en matrusjkadukke. Foto: DMITRY KOSTYUKOV/AFP
FALLER FREMDELES: Befolkningen faller fremdeles i Russland. Det samme gjør populariteten til statsminister Vladimir Putin, til venstre. Til høyre: President Dmitrij Medvedev. Her på en matrusjkadukke. Foto: DMITRY KOSTYUKOV/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene som ble offentliggjort mandag, understreker en demografisk krise som kan forsinke den økonomiske veksten og svekke Russlands evne til å konkurrere med Kina og India.

En landsomfattende folketelling gjort i oktober 2010 viser at befolkningen i Russland falt til 142,9 millioner fra 145,2 millioner i 2002, forrige gang det var en folketelling, og fra 146,3 millioner i 2001, viser tallene fra Russlands føderale statistiske tjeneste.

Kreml har en stund forsøkt å øke befolkningsveksten av frykt for at en mindre befolkning vil svekke økonomien, spesielt med en pensjonsalder på 55 år. Det demografiske svarte hull i Russland kommer til å ta 1 million arbeidere ut av økonomien hvert år fram til 2017.

- Russlands demografi er slik at hvis du ser på offisielle projeksjoner, vil Russland miste en stor del av befolkningen og ende opp med 120 millioner om 20 til 30 år, sier Aleksandr Morozov, sjeføkonom for Russland i den internasjonale storbanken HSBC.

Nedgangen i den russiske befolkningen begynte i 1995, fire år etter Sovjetunionens sammenbrudd i 1991. Fødselsraten og forventet levealder sank videre utover i 1990-årene.

Vladimir Putin overtok som russisk president i 2000 og gikk av i 2008.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media