- Russlands bombetokt var ikke mot IS, de var for IS

Hevder russisk bombetokt har truffet CIA-tilknyttede opprørere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vesten reagerer kraftig på gårsdagens bombetokt, der russerne hevder å ha gjennomført 20 angrep mot IS. Flere amerikanske medier melder onsdag at minst ett av flyangrepene rammet et område med CIA-trente Assad-opprørere. 

Det har i lengre tid vært kjent at Russland har drevet militær opprusting i Syria. Onsdag kom meldingen om at Russland har bombet deler av Homs-provinsen. Ifølge avisa Washington Post, har et av angrepene rammet et område i Syria der CIA-trente opprørere mot Assad-regimet har tilhold. - Bomber for IS Stadig flere hevder at Putins nye Syria-krig ikke er rettet mot IS i det hele tatt. Foreløpige rapporter fra opprørsgrupper, syriske humanitære og det amerikanske embetsverket tyder tvert imot på at det er sivile og opprørere til Assad-regimet som er rammet av bombene.

- Bombetoktene var ikke mot IS, de var for IS, sier Nidal Ezddin i sivilforsvaret i Homs til avisa. 

Ifølge Washington Post, melder flere kilder i Syria om at de russiske bombeangrepene onsdag ble fulgt opp med tønnebombeangrep fra det syriske luftforsvaret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.