Russlands framtid

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For et par uker

siden skrev Aftenposten at russerne fra nå av må ut i skogen dersom de vil demonstrere. Årsaken ligger i en lov som er i ferd med å bli vedtatt, og som president Putin nok vil underskrive når den tid kommer. Den skal angivelig beskytte mot terrorisme, og forbyr derfor demonstrasjoner og møter i nærheten av blant annet regjeringsbygninger og andre offentlige bygninger, veier, ambassader, stadionanlegg, sykehus, skoler, konsertsaler, fabrikker, oljerørledninger og kirker. Bare steppen og skogene blir igjen - og dit trekker vel demokratiet seg også tilbake for ei tid, fra Putins behanskede jernhånd.

Vladimir Putin

har som mål å gjenopprette Russlands storhet og stolthet. Men, som det heter i et persisk ordtak: «Når noen taler om fortida, ta ham i hånda og be ham vise deg hvilken fortid han mener.» Hvilken det er, kan vi se av den fortida det offisielle Russland ikke vil vite noe av.

Lidia Bobrova heter en internasjonalt anerkjent filmskaper. Både «I det landet», som har gått på norske kinoer, og hennes siste film «Babusia» - «Besta» - har fått en rekke høythengende priser i utlandet. «I det landet» fikk også den russiske «Oscar»-prisen, men det var i 1997. Siden da har det vært vaktskifte i Kreml. Alle Bobrovas filmer handler om livet i dagens Russland. I «Babusia» behandler hun skjebnen til en kvinne som hele sitt liv har arbeidet for barn og seinere barnebarn. Men da hun på grunn av sykdom i familien må flytte, viser det seg at ingen har tid til å ta seg av henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer