Russlands president hardt ut mot NATO

Medvedev retter krass kritikk mot NATOs militærøvelse i Georgia.

SINNA: Russlands president liker dårlig at NATO ikke gir etter, og dropper øvelsen i Georgia. Foto: AFP / NATALIA KOLESNIKOVA / SCANPIX
SINNA: Russlands president liker dårlig at NATO ikke gir etter, og dropper øvelsen i Georgia. Foto: AFP / NATALIA KOLESNIKOVA / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Russlands president Dmitrij Medvedev retter krass kritikk mot NATOs militærøvelse i Georgia. Øvelsen skaper bare økt spenning, og bidrar ikke til sikkerheten i Europa, sier Medvedev.

Den russiske statssjefen tok lørdag igjen til orde for nye samarbeidslinjer som kan virke som en motvekt til den vestlige militæralliansen. Medvedev har tidligere sagt at europeerne trenger nye rammer for sin sikkerhetspolitikk.

- Vi kan ikke la være å bekymre oss over NATO-øvelsen i Georgia. Denne øvelsen bidrar til å øke spenningen, og styrker etter min mening ikke den europeiske sikkerheten, sa Medvedev etter et møte med Italias statsminister Silvio Berlusconi i Moskva lørdag.

- Hvis vi kan skape en ny form for forbindelser, tror jeg det ville være nyttig. Og det ville så visst være bedre enn å utvide NATO i alle mulige retninger, et utvidelsesarbeid som ikke passer oss og som vi kommer til å motarbeide, fortsatte den russiske presidenten.

Forholdet mellom Russland og Georgia har vært iskaldt siden de to landene i august i fjor utkjempet en kortvarig krig om utbryterregionen Sør-Ossetia i Kaukasus. Russerne ser med stor mistenksomhet på den vestligorienterte georgiske regjeringen.

(NTB)