Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russlands statsminister: - En ny kald krig har brutt ut

- Nesten hver dag blir vi beskyldt for å komme med nye forferdelige trusler.

KLAR TALE: Talen fra den russiske statsministeren Dimitrij Medvedev under sikkerhetskonferansen i Munchen vekker oppsikt. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.
KLAR TALE: Talen fra den russiske statsministeren Dimitrij Medvedev under sikkerhetskonferansen i Munchen vekker oppsikt. Foto: REUTERS/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det spente forholdet mellom Vesten og Russland har ført verden inn i en ny kald krig, mener den russiske statsministeren Dmitrij Medvedev.

Det gir han ifølge Sky News vestlige ledere for.

- Nesten hver dag blir vi beskyldt for å komme med nye forferdelige trusler enten mot hele NATO, mot Europa, USA eller andre land, sa Medvedev på sikkerhetskonferansen i München lørdag.

Kritiserer opprusting I talen sin gjentok han ifølge NTB Russlands kritikk om vestlige forsøk på å knytte tettere bånd til tidligere Sovjet-stater som grenser til Russland. Nato har styrket nærværet i medlemslandene i nærheten av Russland i kjølvannet av Ukraina-krisen.

Uttalelsen kom etter at NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tidligere på dagen gjentok planene om en massiv militæropprustning øst i Europa for å demme opp mot Russlands handlinger. Opprustningen er den største siden den kalde krigen sluttet på 90-tallet.

- Vi har glidd inn i en ny periode med kald krig, konkluderte statsministeren, ifølge Sky News. 

Avviser bombing I tillegg er Russlands bombing i Syria med på å gjøre situasjonen mer anspent. Statsministeren trekker fram at Russland blir beskyldt for å bombe sivile mål i Syria - og nekter for at det er sant.

- Det finnes ikke noe bevis for vår bombing av sivile, selv om alle anklager oss for dette. Russland prøver ikke å oppnå noen skjulte mål i Syria. Vi prøver ganske enkelt å beskytte våre nasjonale interesser, skal han ha sagt, ifølge Sky News

- Å bygge opp tillit er vanskelig, men vi er nødt til å begynne. Vi har forskjellige posisjoner, men ikke like forskjellige som for 40 år siden da det sto en mur i Europa, sa Medvedev, ifølge NTB.

Advarte i 2014 Det er ikke første gang den russiske statsministeren advarer mot det anspente forholdet. I et intervju med Bloomberg  i 2014 sa han at krisen i Ukraina har brakt Russland og Vesten til randen av en ny kald krig.

-  Vi beveger oss sakte, men sikkert mot en ny kald krig som ingen trenger, sa han i intervjuet.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media