Russlands statsminister-kandidat føler presset

Russlands statsminister-kandidat Sergej Kirijenko sier at han føler presset fra innflytelsesrike forretningsfolk og medieeiere. Men han vil ikke la seg presse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et tv-intervju sa den tidligere energiministeren at han er mentalt forberedt på å bli utsatt for press fra landets forretningselite, som kommunistene mener har stor innflytelse over landets politikk.

Hvis Kirijenko kan stå imot presset, kan det bety støtte fra opposisjonen når det gjelder å bli godkjent av Statsdumaen.

Flere grupper forretningsfolk og medieeiere gikk under presidentvalgkampen i 1996 inn for å støtte president Boris Jeltsin aktivt.

Press

Kirijenko sa i intervjuet at han ikke føler seg plaget av presset.

- Den siste uken har jeg allerede opplevd et slikt press. Jeg har fått et tilbud om «hjelp», som jeg ikke svarte på. Neste dag har en avis forandret mening om meg, sier han.

- Jeg tror at de bare tester min styrke. Jeg er fullt klar over hva som kommer neste gang, og jeg er mentalt forberedt, sa Kirijenko.

Han avviste fullstendig at han skal ha hatt noen forbindelse med scientologi-kirken, slik en tysk avis hevdet i forrige uke.

(NTB-Reuters)