Russlands visestatsminister mobber «puddel»-Obama med leopardtemmende macho-Putin

- Vi har forskjellige verdier og allierte.

COMEBACK: Med bildeteksten «Vi har forskjellige verdier og allierte» mobber visestatsminister i Russland Dmitry Roozin USAs president Barack Obama. Skjermdump: Facebook
COMEBACK: Med bildeteksten «Vi har forskjellige verdier og allierte» mobber visestatsminister i Russland Dmitry Roozin USAs president Barack Obama. Skjermdump: FacebookVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russlands visestatsminister Dmitry Rogozin la seint i går kveld ut et bilde på sin Facebook-side.

På den ene side står Russlands president Vladimir Putin mens han kjæler en leopard. Til høyre for ham står USAs president Barack Obama - klappende på en liten, hvit puddel.

- Vi har forskjellige verdier og allierte, er Rogozins syrlige tekst til bildet.

Hardhaus Russlands president Vladimir Putin er kjent for å være en hardhaus. Bildet av leopardkjælingen stammer fra Putins visitt til Sotsji nasjonalpark under vinterens olympiske leker i hjemlandet.

Under besøket skal to journalister fra russiske RIA Novosti ha blitt angrepet av den seks måneder gamle leopardungen Thunder.

Men da Putin kom til, var visstnok den samme leoparden både rolig og kjælende, kunne blant annet BBC melde.

Og bildet føyer seg bare inn i rekken av Putin som tilsynelatende uaffektert møter på «ville» dyr.

Blant annet er en episode fra 2008 viden omtalt, da Putin skal ha reddet et russisk TV-team fra en sibirsk tiger som hadde sluppet løs.

Den tidligere KGB-spionen løftet geværet han hadde utstyrt seg med, og felte det livsfarlige dyret med en bedøvelsespil. Det var Rossiyas eget team som skal ha blitt truet av tigeren i et naturreservat i Ussuri i den østlige delen av Russland.
Mannen som blir 62 år i oktober har i løpet av de siste åra flydd i hangglider for å vise trekkfugler veien hjem, og han har latt seg senke ned i ei dykkerklokke i Finskebukta utenfor St. Petersburg for å undersøke skipsvrak. Posering sammen med utrydningstruede dyrearter, på fisketur i bar overkropp, og halvt smilende, sittende i trær er blitt hverdagskost.

Putins aktiviteter, som jeger, fisker, flyger, dykker, og som sportsmann i en rekke idretter, har blitt en viktig del av hans image.

Presidentpuddelen I 2008 valgte det amerikanske folk en puddel som presidentfamiliens kjæledyr.

Begrepet «puddel» blir også i politikken brukt som en som løpet andres ærend. Hvorvidt Russlands visestatsminister Dmitry Rogozin forsøker å gjøre Obama til Russlands eller USAs alliertes puddel, er usikkert.

Både EU og USA har innført sanksjoner mot Russland som følge av landets støtte til de prorussiske opprørerne i Øst-Ukraina. Etter at Malaysia Airlines MH17 ble skutt ned av det USA og Ukraina mener er pro-russiske separatister, har begge varslet at de vil komme med ytterligere sanksjoner mot Russland.

Nedskytingen av flyet har ført til et enda kjøligere klima mellom USA og Russland.

Bildet Rogozin har lastet opp på Facebook og Twitter har vakt stort engasjement. Blant annet har over tusen brukere «retvitret». Facebook-bildet har fått nesten 3000 til å klikke «liker», og i kommentarfeltet hagler det med andre satiriske bildemontasjer av Obama og Putin.