Bislett-skytingen:

Rustam Louis Foss (33) drept på Bislett

Det var Rustam Louis Foss (33) som ble skutt av politiet tirsdag morgen i Thereses gate på Bislett i Oslo. Han er siktet for drapsforsøk på fire personer.

DREPT: Dagbladet publiserer navn og bilde av Rustam Louis Foss (33), etter ønske fra, og i samråd med familien. Video: Tipser / Dagbladet TV. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV / Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Familien føler på en bunnløs sorg. De sitter igjen med mange ubesvarte spørsmål om hva som skjedde, sier bistandsadvokat Andrea Wisløff til Dagbladet.

Hun representerer én etterlatt etter Rustam Louis Foss (33), som ble skutt og drept av politiet etter at han truet flere personer med kniv angrep en patrulje med kniv på Bislett tirsdag.

Dagbladet publiserer navn og bilde på Foss, etter ønske fra, og i samråd med familien.

Tidligere dømt

Etter knivhendelsen på Bislett ble Foss siktet for drapsforsøk på fire personer. Én politibetjent ble skadet i sammenstøtet mellom 33-åringen og politiet.

Foss ble deretter skutt av politiet. Han døde seinere av skuddskadene.

Foss er også tidligere dømt for drapsforsøk på åpen gate. I sommeren 2019 angrep han flere personer med kniv på åpen gate i Oslo sentrum. I desember 2020 ble han dømt til tvunget psykisk helsevern.

Ifølge dommen fra desember i 2020, skal Foss ha knivstukket en mann i ryggen på Ankerbrua i Oslo sentrum tidlig på morgenen i juni 2019.

Angrep med kniv

På dette tidspunktet bodde Foss i et kollektiv med to andre personer i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer