Ruster opp:  Brødrene Varners boliger på Nesøya i det som på folkemunne kalles Varnerbukten. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Ruster opp: Brødrene Varners boliger på Nesøya i det som på folkemunne kalles Varnerbukten. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Ruster opp Nesøya-luksus

Varner-brødrene bygger for veteranbilparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Milliardærbrødrene Petter (53), Stein Marius (50) og Joakim (43) Varner, arvingene etter den avdøde kleskongen Frank Varner, har rikelig med boltreplass på Nesøya, et av Norges dyreste nabolag, skriver Kapital.

Der bor de som perler på en snor i hver sin luksusbolig som brutto er på oppimot 1.000 kvadratmeter, med kunstig anlagte sandstrender og dypvannsbrygger. Nå ønsker brødrene å utvide bygningsmassen enda mer for å få plass til bilparken.

Planen er ifølge Kapital å oppføre et bygg på størrelse med en normalt stor villa - nær 310 kvadratmeter i bruksareal - som består av garasje med plass til seks biler som brukes om sommeren, med trimrom i underetasjen.

Tiltaket antas å kreve dispensasjon fra gjeldende regulering. Det fremgår av en forespørsel om avholdelse av en såkalt forhåndskonferanse om prosjektet som familieselskapet Varner Invest nylig sendte til Asker kommune.

Joakim Varner, som står oppført som kontaktperson i forespørselen til kommunen, forteller at brødrene skal bruke bygget sammen og at de skal ha veteranbilene sine der.

- Vi skal bygge en garasje med et trimrom på rundt 100 kvadratmeter i kjelleren, bekrefter Varner overfor Kapital.

- Bilene som skal stå i garasjen brukes kun om sommeren?

- Ja, det er veteranbiler. Vi bruker dem mest om sommeren, om vinteren blir de stående i garasjen. Vi bor på rad og rekke og skal bruke dette alle sammen. Barna våre begynner å bli voksne, og de får også snart biler. Da trenger vi litt plass.