Ruster opprørere mens Putin møter Vestens ledere

Stridsvogner strømmer over grensa fra Russland til Ukraina, samtidig som president Putin møter Obama og Vestens ledere. Er det tilfeldig?

FYRER OPP: Tysklands forbundskansler Angela Merkel i Brisbane i Australia. Også hun fyrer opp under kritikken av Russlands president Vladimir Putin under G-20 toppmøtet. Foto: AP Photo/G20 Australia, Steve Holland/Scanpix
FYRER OPP: Tysklands forbundskansler Angela Merkel i Brisbane i Australia. Også hun fyrer opp under kritikken av Russlands president Vladimir Putin under G-20 toppmøtet. Foto: AP Photo/G20 Australia, Steve Holland/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Konflikten mellom Ukraina og Russland seiler opp til å bli den viktigste saken på G-20-møtet i Brisbane i Australia, som begynner i natt.

Truer med mer sanksjoner Den britiske statsministeren David Cameron truet idag Russland med ytterligere sanksjoner hvis landet trapper opp hjelpen til de pro-russiske separatistene i Øst-Ukraina.

- Hvis Russland inntar en positiv holdning til Ukrainas frihet, så kan de sanksjonene fjernes. Hvis Russland fortsetter å gjøre ting verre så kan vi innføre ytterligere sanksjoner, så enkelt er det, sa Cameron til journalister i Canberra, ifølge telegrambyrået Reuters.

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) og NATO har begge bekreftet at det den siste uka har kommet 43 pansrede kjøretøyer fra Russland inn til Ukraina. Det er snakk om både stridsvogner og pansrede personellkjøretøy. De er alle umerket, og uten kjennetegn, akkurat som soldatene som følger med kjøretøyene. Den ukrainske statsministeren Arsenij Jatsenjuk sa i ettermiddag at den ukrainske regjeringens fremste prioritet nå er å bygge et sterkt forsvar mot det han sier er russisk, militær aggresjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer