Ruster seg med illegale våpen

Unge kriminelle i det pakistanske miljøet har de siste 14 dagene trålet markedet etter illegale skytevåpen. Dette får Dagbladet bekreftet fra flere kilder. - Vi vil forsvare oss hvis vi føler oss truet, sier gjengmedlemmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet erfarer startet bråket mellom A-gjengen og B-gjengen etter en bilhandel tidligere i høst.

I går kveld jaget politiet fem navngitte personer i gjengmiljøet, mistenkt for gårsdagens skyteepisode. Fire er tidligere straffet. To av de tre personene som politiet pågrep tirsdag er løslatt. Den tredje sitter varetektsfengslet, siktet for medvirkning til drapsforsøk.

Dagbladet har vært i kontakt med begge gjengene. Ingen av de unge pakistanerne ønsker å dø i en skyteduell, men de vil heller skyte enn å tape ansikt foran vennene.

Fred?

- Det er ingen krig vi ønsker oss. Vi vil helst være i fred, sier to sentrale ledere i den såkalte A-gjengen til Dagbladet.

- Ingen av oss har noe lyst til å dø, sier en person i B-gjengen.

Så lenge de kan komme fra gårsdagens skyteepisode uten å miste status og ære, er begge parter villige til å begrave våpnene. Men ikke altfor dypt. Kilder Dagbladet har vært i kontakt med bekrefter at begge gjengene nå ruster opp våpenlagrene sine.

Møtes

Advokatene Fridtjof Feydt og John Christian Elden har representert begge gjengene. I dag vil de trolig få til et møte for å få til en fredsavtale mellom partene.

- Det trengs et møte mellom gjenglederne for å snakke ut litt, sier Feydt til Dagbladet.

27. september

MEKLER: Fridtjof Feydt.
MEKLER: John Christian Elden.