FEST: Skjærtorsdag dra flere tusen nordmenn til Strömstad for å feste. Her fra i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FEST: Skjærtorsdag dra flere tusen nordmenn til Strömstad for å feste. Her fra i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Påske i Strömstad

Ruster seg mot horder av festende nordmenn, men dobler ikke bøtene

Hundrevis av nordmann reiser til Strömstad for å feste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NB: I en tidligere versjon av denne saken fra NTB het det at politiet ville doble bøtene for fyll i Strömstad i påska. Det medfører ikke riktighet.

Politiet i Østfold ruster seg mot hordene av nordmenn som planlegger å ta påskefylla i Strömstad, men avviser at doble bøter mot fyll er et av tiltakene.

Tidligere onsdag meldte Nettavisen og NTB at politiet i Halden og Strømstad planlegger å doble bøtene for fyll og ordensforstyrrelser når hundrevis av nordmenn tradisjonen tro drar til Strömstad for å feste.

Men det medfører ikke riktighet, opplyser operasjonsleder Terje Marstad ved Øst politidistrikt, som avviser at bøtesatser for ordensforstyrrelser i Østfold og Halden dobles skjærtorsdag. Marstad tror dette er en sak som skriver seg fra gammel dato.

Ifølge Nettavisen forbereder politiet i Strömstad seg til skjærtorsdag blant annet ved å hente inn forsterkninger fra hele regionen. Også norsk politi vil være på plass i grensebyen, skriver avisa.

I tillegg vil Systembolaget i Strömstad holde stengt skjærtorsdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer