Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ruster til krig mot brunsneglene  med hjemmelagd cocktail

- De er ikke borte selv om du ikke har sett dem. De vandrer langt.

LIKER ØL: Ølgjær er en av ingrediensene i den hjemmelagde cocktailen mot brunsnegler som hagefolket presenterer på rådhuset i Drammen. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix.
LIKER ØL: Ølgjær er en av ingrediensene i den hjemmelagde cocktailen mot brunsnegler som hagefolket presenterer på rådhuset i Drammen. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hagefolket i Drammen har bestemt seg for ikke å bli tatt på senga av den forhatte brunsneglen.

Mandag kveld samles beboerne i bydelen Konnerud i rådhuset i Drammen til folkemøte for å mobilisere til krig mot brunsneglen med sitt eget våpen, Konnerud-modellen.

- Det er greit å være våken når våren kommer og se etter de første tegnene. Se etter de minste sneglene når de dukker opp og se om de ser friske ut, sier leder i Konnerud hagelag, Brede Holst, til NRK.

Mobile

Konnerud-metoden består i spredning av en blanding av sneglespisende parasitter og ølgjær fra det lokale bryggeriet.

I 2015 deltok 1 500 naboer i aksjonen. I fjor var rundt 600 mennesker med.

Det er viktig ikke å slå seg til ro med at man ikke har sett en brunsnegl på lenge, understreker Holst. Faren er ikke over.

- Sneglene kommer vandrende utenfra, fra andre områder. Særlig brunsnegler vandrer mye, konstaterer han.

(NTB/Dagbladet).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling