Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rustet til krig

Maskinpistoler, tåregass, kamo-klær, gevær, lyddemper, sprengningsutstyr, nattkikkert og haugevis med ammunisjon. Politiet fant utstyr til en liten krig hos banden de tror står bak flere Securitas-ran. Fire personer må i retten neste måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

11. september starter den fire uker lange rettssaken mot de fire ranstiltalte. Politiet tror de står bak pengetransportranene i Lillestrøm og Mjøndalen i fjor sommer hvor det samlede utbyttet var 7,2 millioner kroner. Den antatte 35-årige hovedmannen skal tilhøre det kriminelt belastede Tveita-miljøet.

Tungt bevæpnet

I forbindelse med opprullingen av saken har politiet funnet store våpen- og utstyrslager. Tiltalen inkluderer blant annet:

,Maskinpistoler, maskingevær, pistol med lyddemper, magasiner, verktøy, radiosendere, nattkikkert, tåregass, haglegevær, haugevis med ammunisjon, kryssremer for pistoler, kamuflasjeklær, politiradio, datautstyr, alarmkontroll-panel, beskyttelsesbriller, hørselsvern, forsvarets grunnutrustning, kruttlunter, fenghetter, gassmasker, strømaggregat, gummibåt, påhengsmotor og en nøkkel-slipemaskin.

Ser ransmønster

Politiets teori er at to av mennene fysisk utførte ranene, mens en kvinne og en mann var med på forberedelsene. De hovedtiltalte har ikke forklart seg for politiet. De antatte medhjelperne har fortalt hva de har vært med på, men bedyrer at de ikke visste at det var ransforberedelser.

- Vi har ikke bestemt oss for hvor lang fengselsstraff vi vil be om, sier statsadvokat Olav Helge Thue.

De siste to årene har 19 pengetransporter vært ranet eller forsøkt ranet.

- Det er ikke de samme personene som står bak alle disse ranene, men vi ser et mønster særlig når det gjelder Securitas-ranene. Vi vil ta ut en rekke siktelser for pengetransportran utover høsten, sier politiinspektør Gunnar Larsen i Oslo politidistrikt.

UFLAKS-RANERE: Politiet slo til mot en bolig i Drammen hvor de trodde det befant seg bevæpnede personer. Der fant de skjulte klær som trolig var brukt under Securitas-ranet, og som beboeren ikke hadde rukket å kvitte seg med.
FORLATT RANSBIL: På en øde skogsvei fant politiet en bil de tror ble brukt under ranet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media