Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rustne bolter mulig årsak til svømmehall-ulykke

Haugesund (NTB): Rustne bolter kan være årsaken til at deler av en vegg raste ut i svømmebassenget i Karmøyhallen i Kopervik i Rogaland i går ettermiddag. To kvinner ble skadd i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ser ut som om stålboltene som holdt innerveggen av tre inntil betongveggen er fullstendig rustet eller korrodert vekk, sier teknisk sjef Didrik Ferkingstad til Haugesunds Avis.

En kvinne i slutten av 20-årene som oppholdt seg i bassenget holdt på å drukne etter å ha blitt truffet av treveggen. Hun ble slått bevisstløs og fikk vann i lungene, men vil ifølge sykehuset ikke få varige mén av ulykken. En annen kvinne som var i bassenget ble lettere skadd da den 5 meter høye og 20 meter brede veggen falt ned.

Ifølge Ferkingstad er veggen slik den var da svømmehallen ble bygget på slutten av 70-tallet. Boltene ser ut til å ha blitt skutt inn i ytterveggen av betong, men er etter hvert blitt så svekket av korrosjon at de har gitt etter for tyngden av den indre veggen.

-Årsaken til korrosjonen kan være det fuktige klimaet i hallen, med høy temperatur og luftfuktighet, sier Ferkingstad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!