Rustøen hevder Jensen skjelte henne ut

Cathrin Rustøen hevder Siv Jensen og partiledelsen i Fremskrittspartiet snakker usant når de sier de oppfordret henne til å politianmelde den angivelige voldtekten på FpUs landsmøte i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med VG sier Rustøen at Jensen to ganger har skjelt henne ut på telefonen for voldtektsanklagene. Sist gang var sist fredag, tre dager etter at Søviknes hadde trukket seg.

- Hun skjelte meg ut, og hevdet at jeg hadde dolket henne i ryggen. Hun sa også at menn i Frp, særlig de tillitsvalgte, nå følte seg stigmatisert og uthengt. Hun sa hun følte at det jeg har gjort var en knyttneve rett i ansiktet hennes, sier Rustøen til VG.

Rustøen sier hun ble skjelt ut av Jensen over telefon også 19. januar, to dager etter at hun hadde fortalt Vidar Kleppe om overgrepene.

- Siv Jensen sa: Hvordan kan du gå til Vidar Kleppe, han er jo utfordreren til Terje Søviknes, sier Rustøen til VG. Rustøen sier også at partiledelsen aldri oppfordret henne til å politianmelde voldtekten.

Rustøens bistandsadvokat Berit Reiss-Andersen kalle Jensens siste telefonoppringning et nytt overgrep.

Jensen selv avviser at hun skal ha skjelt ut Rustøen.

- Jeg har, så godt jeg har kunnet, prøvd å være til hjelp og støtte for Cathrin Rustøen, og jeg kjenner meg på ingen måte igjen i de fortrolige samtalene som nå tilsynelatende blir gjengitt i VG, sier Jensen.

(NTB)