Rustøen hevder Jensen skjelte henne ut

Cathrin Rustøen hevder Siv Jensen og partiledelsen i Fremskrittspartiet snakker usant når de sier de oppfordret henne til å politianmelde den angivelige voldtekten på FpUs landsmøte i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I et intervju med VG sier Rustøen at Jensen to ganger har skjelt henne ut på telefonen for voldtektsanklagene. Sist gang var sist fredag, tre dager etter at Søviknes hadde trukket seg.

- Hun skjelte meg ut, og hevdet at jeg hadde dolket henne i ryggen. Hun sa også at menn i Frp, særlig de tillitsvalgte, nå følte seg stigmatisert og uthengt. Hun sa hun følte at det jeg har gjort var en knyttneve rett i ansiktet hennes, sier Rustøen til VG.

Rustøen sier hun ble skjelt ut av Jensen over telefon også 19. januar, to dager etter at hun hadde fortalt Vidar Kleppe om overgrepene.

- Siv Jensen sa: Hvordan kan du gå til Vidar Kleppe, han er jo utfordreren til Terje Søviknes, sier Rustøen til VG. Rustøen sier også at partiledelsen aldri oppfordret henne til å politianmelde voldtekten.

Rustøens bistandsadvokat Berit Reiss-Andersen kalle Jensens siste telefonoppringning et nytt overgrep.

Jensen selv avviser at hun skal ha skjelt ut Rustøen.

- Jeg har, så godt jeg har kunnet, prøvd å være til hjelp og støtte for Cathrin Rustøen, og jeg kjenner meg på ingen måte igjen i de fortrolige samtalene som nå tilsynelatende blir gjengitt i VG, sier Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer