Rustøen kan bli saksøkt

Ihlebæk tror jentene lyver - Dette er «Takk for sist» etter at Terje Søviknes ble nominert i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ganske utrolig at de eventuelle ofrene for voldtekt i Bergen ikke vil gå til anmeldelse, sier advokat Oscar Ihlebæk til Dagbladet.no.

Han mener at det er naturlig at Terje Søviknes følte seg truffet av anklagene, selv om Søviknes' navn ikke har vært nevnt i forbindelse med Cathrin Rustøens tale i Bergen i går. 21-åringen har tvert i mot avkreftet at det er Terje Søviknes som skal ha stått bak voldtekten hun fortalte at hun ble utsatt for.

- Utfra settingen på årsmøtet, maktkampen, omstendighetene og tidspunktet, så ligger det i kortene. Det var flere enn Terje Søviknes som oppfattet det som om mistanken ble rettet mot ham, sier Ihlebæk.

- Det var naturlig at han følte seg mistenkeliggjort. Jeg håper at de som påstår seg voldtatt, er seg sitt ansvar bevisst i forhold til rettslige konsekvenser.

Ihlebæk ser ingen grunn til at de eventuelle voldtektsoftene ikke skulle anmelde det de er utsatt for. Han synes ikke det er grunn nok at de fleste anmeldelser legges bort av politiet.

- Mange sier at de ikke ønsker påkjenningen. Jeg sier ikke at alle lyver, men jeg er godt kjent med at dette brukes som et våpen mot mennesker, sier han.

- Ingen av ofrene har jo noen grunn til å frykte noe.

VURDERER SØKSMÅL: Terje Søviknes vurderer å saksøke voldtektsofferet Cathrin Rustøen.