Rustøen trekker seg

Frp-ledelsens beskyldninger om løgn og maktspill ble for mye for Cathrin Rustøen (21). Ungdomspolitikeren som tok opp problemet med seksuelle overgrep i partiet, trekker seg nå fra politikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rustøen meldte seg inn i Frp da hun var 15 år, og har hatt flere verv både i partiet og i ungdomsorganisasjonen. Av de som kjenner henne, får hun de beste skussmål som ei moden jente og et klart politisk talent.

Etter at hun sto fram som voldtektsoffer på årsmøtet i Hordaland, er hun beskyldt for å være en brikke i Frp-opposisjonens maktspill. Beskyldningene har haglet mot det unge partimedlemmet og sentralstyrerepresentanten i FpU.

Frp-ledelsen har gitt uttrykk for at de tror Rustøen lyver. Partiformann Carl I. Hagen sa i gårsdagens Dagbladet at det virket som hun var plassert i Frp for å ødelegge partiet. Nestleder Terje Søviknes har hyret inn advokat og vurderer og gå til injuriesak mot Rustøen.

- Å stå fram slik var Cathrins valg, og hun hadde bare gode hensikter med å gjøre det, sier Sigrun Sangolt Natås i Hordaland Frp.

Hun har vært en støttespiller for Rustøen i denne vanskelige saken og kjenner ungdomspolitikeren godt.

- Jeg har kjent Rustøen i flere år og har enorm respekt for den jenta.

Cathrin Rustøen sa i går til NTB at hun ikke lenger ønsket å delta i politisk virksomhet og avviste ikke at partiledelsens reaksjon var årsaken. Rustøen jobber for tida i Skattedirektoratet i Oslo.

Hun understreket i intervjuet at hun ville fortsette å støtte Frp som parti, selv om hun nå trekker seg fra aktiv virksomhet.