Kollektivtransport:

Ruter setter opp prisene. MDG-Lan: - Flere kan reise kollektivt

Legges opp til passasjervekst på 10 prosent.

Oslo  20160601.
T-Bane Stortinget
Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
Oslo 20160601. T-Bane Stortinget Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Prisen på Ruter-billetter i hovedstaden ligger an til å øke med 4-5 prosent i tillegg til den årlige prisjusteringen. Samtidig skal Oslo kommune gi mer til drift av kollektivtrafikken.

Onsdag klokken 12 legger byrådet fram sitt budsjett, der det legges opp til en passasjervekst på 10 prosent på kollektivtrafikken i hovedstaden, skriver Aftenposten.

- Byrådet foreslår i å øke driftstilskuddet med 79,5 millioner kroner i 2017, og investeringsbudsjettet mer enn dobles. Det betyr at mange flere kan reise kollektivt, sier samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) til NTB.

Parallelt med kommunenes satsing, skal billettprisene etter det Aftenposten forstår økes med 4-5 prosent mer enn den årlige justeringen for prisvekst. Også takstene i bomringen øker. De ekstra pengene dette bringer inn, skal gå til store prosjekter som ny sentrumstunnel for T-banen, Fornebubanen og innkjøp av nye trikker. Til sammen dreier det seg om 150 millioner kroner i året i øremerkede investeringer.

Målet er at prisen på månedskort i størst mulig grad skal skjermes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer