Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukjent årsak til informasjonskluss:

Ruter tabbet seg ut under intern øvelse

Fredag morgen fikk Dagbladet tips om en svært spesiell melding på den elektroniske informasjonstavlen på bussholdeplassen Etterstad Vest i Oslo.

UNDERLIG MELDING: Dette stod på bussholdeplassen Etterstad Vest fredag morgen. Foto: Privat
UNDERLIG MELDING: Dette stod på bussholdeplassen Etterstad Vest fredag morgen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ruter beklager overfor reisende eventuelle misforståelser som kan ha oppstått etter den svært kryptiske meldingen «37 Kjøttbyen er sprengt» ble vist på en elektronisk informasjonstavle på bussholdeplassen Etterstad Vest.

Det var rundt klokken 10 fredag morgen at beskjeden stod på tavlen. Innringer sier hun ikke skjønte om det var snakk om forstyrrelser i trafikken eller om noe hadde hacket systemet.

Ruters pressevakt, Knut-Martin Løken, forteller først at de ikke har hørt om saken når Dagbladet ringer, men at de skal ta saken videre til teknisk.

Etterforskning viste at det var en sannsynligvis var en feil kode i systemet til Ruter, som gjorde at den spesielle meldingen ble synlig for forbipasserende fredag morgen.

- IOSS, enheten som overvåker all trafikk, skulle øve på en situasjon med «sprengte» busser, altså overfylte busser. Dette var et testskilt for intern bruk, og skulle aldri vært synlig eksternt, sier Løken.

Løken sier ordet «sprengt» er et uttrykk som vanligvis ikke ville blitt brukt.

Årsaken til glippen er fortsatt ikke kjent.

- Så vidt Ruter kan se, er dette eneste tilfellet av glippen, men vi går nå gjennom for å sikre at det ikke har vært flere tilfeller utover byen, og dette dobbel- og trippelsjekkes, sier Løken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!