Foto: Privat
Foto: PrivatVis mer

Ruth (22) ble trakassert av ukjent mann i tre år — kjæresten sto bak

- Har kjent ham i ti år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I tre år ble Ruth Jeffery (22) fra Nottingham i England plaget av en ukjent mann på nettet.

Fortvilelsen og skuffelsen var derfor stor da hun fant ut at det var kjæresten hennes som sto bak.

- Jeg har kjent ham i ti år, det kjennes ut som jeg har kastet vekk ti år, sier hun til The Daily Mail.com.

Falske profiler Kjæresten Shane Webber (22) skaffet seg først et stort antall e-postkontoer i falskt navn. Han ga seg ut for å være tidligere klassekamerater av henne og bombaderte henne med nakenbilder og videoer på msn.

Samtidig utga han seg for å være kjæresten og og sendte nakenbiler til venner og familiemedlemmer.  

Han publiserte også nakenbilder av henne på pornosider — fortsatt sliter hun med å få dem vekk.  

- Han opprettet en konto som var veldig lik min, ga seg ut for å være meg og snakket med folk. På denne måten fikk han informasjon om folk som han kunne sende videre til meg, forteller Jeffery.

Trakasseringen ble som omfattende at den gikk ut over studiene hennes, hun måtte ta flere eksamener om igjen og fikk foreskrevet lykkepiller.  

- Det var tider da jeg ringte mamma og sa at jeg ikke ville leve lenger. Jeg følte meg overvåket hele tiden, forteller hun.
Selv om kjæresten visste hvor mye plagingen gikk inn på henne, tok det ikke slutt.

Private detaljer Til slutt gikk det opp for henne at det var detaljer i noen av beskjedene som bare kunne komme fra kjæresten hennes. Men da hun konfronterte ham sammen med foreldrene sine, sverget ham på at han ikke hadde noe med dette å gjøre. I stedet pekte han på en av vennene sine, som ble arrestert og fikk pc-en sin konfiskert.

Først i juni i år ble kjæresten endelig arrestert. Han hadde da brukt Ruth Jefferys egen e-postkonto til å sende intime bilder av henne til hele adresselista hennes. I e-posten var det også instruksjoner om hvordan man kunne flere nakenbilder av henne på nettet. Weber ble sporet via IP-adressen han brukte, og han har innrømmet plagingen over politiet.