Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ruth (94) skrek av smerte.

Den 94 år gamle damen skrek av smerte mens hjelpepleierne mishandlet henne. Svenskene er i sjokk over sin egen eldreomsorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 94 år gamle damen var pasient ved eldresenteret i Gislaved i Sverige. Sønnen reagerte på stygge blåmerker på Ruths hender, og bestemte seg for å plassere en talestyrt båndspiller ved bokhyllen hennes. Det angrer han ikke på i dag.

Samme kveld båndspilleren var på plass begynte båndet å rulle. Hjelpepleierne ropte og skrek om hvor slem Ruth var, og at dersom hun kløp en gang til skulle hun få smake. Den verbale utskjellingen var kun avbrutt av den 94 år gamle damens smerteskrik.

- At et gammelt menneske kanskje kjemper litt i mot, klyper litt, eller ikke forstår hva som kreves av henne under nattstellet burde personalet kunne imøtegå på en human måte, sier Ruths barn til Aftonbladet.

Heldigvis var det nok igjen på båndet til at barna fikk høre morgenpersonalet komme på jobb.

- Da er stemningen en helt annen. Myk og vennlig.

De to hjelpepleierne er suspendert fra stillingene sine, og har blitt politianmeldt for trusler og overgrep. De anmeldte kvinnene har henholdsvis 10 og 30 års erfaring som hjelpepleiere. Nå forsøker de ansvarlige svenske helsemyndighetene å få oversikt over situasjonen for å finne ut hvordan dette kunne skje.

Hør båndopptaket fra mishandlingen her.

Eldre-skandale i Gislaved: Mishandlingen av 94 år gamle Ruth ved eldresenteret Hemgården i Gislaved i Sverige skaper sterke reaksjoner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!