Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

RV-politiker truet Hedstrøm med bank

En 22 år gammel RV-politiker skal ha truet Frp-politikeren Øystein Hedstrøm med bank under et politisk møte i Askim i fjor høst. Han skal også ha knipset en brennende sigarett mot ansiktet til Carl I. Hagen, som var til stede på det samme møtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag i neste uke må mannen møte i Heggen og Frøland herredsrett, tiltalt for vold og grove trusler.

Mannens uvanlig sterke politiske engasjement fortsatte utenfor møtelokalet. Der skal han regelrett ha slått ned Øyvind Langhus, et lokalt medlem av Frp. Resultatet ble to løse tenner, kutt i underleppa og påfølgende legebehandling der Frp-mannen måtte sy ti sting.

Tiltalte var bystyrekandidat for RV ved siste kommunevalg, og hadde verv som varamedlem til hovedutvalg for kultur i Askim.

«Sug meg»

Episoden skjedde under et ordinært årsmøte i Askim Frp, den 19. oktober i fjor. Under møtet skal mannen ha vært såpass høyrøstet og plagsom at han ble anmodet om å forlate salen. Da skal han ha ropt «sug meg, sug meg» mot arrangøren. Deretter skal han ha truet møtedeltakerne med vold.

«Vi venter utenfor, og tar dere da, spesielt deg, Hedstrøm,» uttalte han ifølge tiltalebeslutningen. Til slutt skal han ha knipset en påtent sigarett mot Frp-formannen Carl I. Hagen.

Mannen er i tillegg tiltalt for to andre voldsepisoder. I april i fjor skal han ha truet en kvinne og hennes sønn. Høsten 1998 skal han ha knust ei ølflaske i hodet på en mann i Spydeberg, slik at han måtte sy ti sting.

RV-politikeren hevdet like etterpå at han hadde følt seg truet av Frp-politikerne og at han slo i selvforsvar.

- De angrep meg først. Jeg fikk meg en på haka. Men det var ikke av mannen som jeg slo til, uttalte han til lokalavisa Øvre Smaalenene Indre Smaalenenes Avis dagen etter.

Mistet alle verv

RV-politikeren, som var medlem av Rød Ungdom, mistet automatisk alle verv i Askim RV.

- Det han gjorde var uforenlig med hva vi står for, derfor valgte vi å ekskludere ham fra alle verv han hadde i partiet inntil rettsapparatet er ferdig med sin behandling av saken, sier leder for Askim RV, Bjørn Ole Alm til Dagbladet.

- Han var vår ungdomskandidat til bystyret, og medlem av Rød Ungdom, sier Alm.

RV-leder Aslak Sira Myhre tar sterk avstand fra det som skjedde på valgmøtet i Askim.

- Det er ikke under noen omstendigheter akseptabelt å slå ned meningsmotstandere, sier RV-lederen som presiserer at 22-åringen ikke var medlem av partiet.

<B>SKULLE TAS:</B> - Vi venter utenfor, og tar dere da, sa 22-åringen til Carl I. Hagen og Øystein Hedstrøm, i følge tiltalebeslutningen.