RV-sekretær innrømmer underslag

En tidligere sekretær på forværelset til Rød Valgallianses bystyregruppe i Oslo har innrømmet underslag. Saken er nå anmeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sekretæren er nå politianmeldt for å ha underslått mer enn 250.000 kroner fra bystyregruppas bankkonto.

- Vedkommende, som også er medlem av RV, har innrømmet forholdet. Det er fremdeles uklart hvorfor underslaget skjedde, opplyser lederen for RVs bystyregruppe i Oslo, Chris Hartmann, til NTB.

Underslaget skal ha skjedd ved at den anmeldte forfalsket underskriftene til de to i RVs bystyregruppe som har uttaksrett til bankkontoen.

Uttak fra kontoen ved hjelp av forfalskede underskrifter er skjedd flere ganger, går det fram av en pressemelding fra Rød Valgallianse i Oslo.

- Dette er forferdelig trist. Både for den personen som har begått underslaget og for bystyregruppa. Dette var penger vi gjerne skulle ha brukt til andre ting, sier Hartmann.

Det var kommunerevisjonen i Oslo som avdekket underslaget. Den anmeldte var ansatt som vikarsekretær i ett års tid, etter anbefaling fra RV og hadde RVs forværelse i Rådhuset som arbeidssted. Da underslaget ble oppdaget hadde vedkommende sluttet i vikariatet.

RVs bystyregruppe ble orientert av kommunerevisjonen den 16. mai, og noen dager senere ble saken anmeldt.

(NTB)