Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rwandas statsminister tiltalt for massedrap

Kigali: Rwandiske myndigheter har tiltalt statsminster Pierre-Celestin Rwigema for massedrap, opplyser rettslige kilder. Rettssak er åpnet mot statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rwigema er hutu og leder av Demokratisk og republikansk bevegelse (MRD). Han har vært statsminister siden august 1997, da han erstattet Faustin Twagiramungu, også hutu, som fikk stillingen rett etter det rwandiske folkemordet i 1994.

Hutuekstremister slaktet ned mellom en halv og en million tutsier og moderate hutuer i løpet av få måneder i 1994, før tutsihæren grep makten i landet.

Rwigema tilhørte MRDs liberale fløy og var uenig med den ytterliggående partifløyen, som var motstandere av maktdeling med tutsiene. Hutuer utgjør 85 prosent av befolkningen i Rwanda og tutsiene 14 prosent.

Da massakrene startet søkte Rwigema tilflukt i et hotell i Kigali, der han ble beskyttet av tutsisoldater resten av krigen.