Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rwandas tidligere etterretningssjef funnet drept på hotellrom i Sør-Afrika

- Han ble kvalt av Kagames agenter.

KONTROVERSIELL: Rwandas president Paul Kagame har skapt det lille landet om til en afrikansk suksesshistorie etter folkemordet i 1994. Men han anklages også for ublid behandling av motstandere. Foto: Reuters / NTB scanpix
KONTROVERSIELL: Rwandas president Paul Kagame har skapt det lille landet om til en afrikansk suksesshistorie etter folkemordet i 1994. Men han anklages også for ublid behandling av motstandere. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rwandas tidligere spionsjef Patrick Karegeya ble funnet drept på et hotellrom i Sør-Afrika onsdag. Opposisjonen anklager regimet i Rwanda for å ha tatt ham av dage.

Karegeya var i et tiår sjef for Rwandas utenlandsetterretning, før han i 2006 falt i unåde hos president Paul Kagame.

Obersten ble først degradert til pressetalsmann for hæren i landet, før han ble fratatt rangen og fengslet.

I 2007 flyktet han i eksil og slo seg ned i Sør-Afrika, og han ble senere en ledende stemme innen opposisjonsgruppen Rwandas nasjonalkongress (RNC).

Onsdag ble Karegeya funnet kvalt og drept på et hotellrom i Sandton utenfor Johannesburg, der han ifølge RNC skulle delta på et møte. Opposisjonen er ikke i tvil om hvem som sto bak drapet.

- Han ble kvalt av Kagames agenter, sier RNC-lederen Frank Ntwali.

En annen ledende opposisjonell fra Rwanda, Faustin Kayumba, overlevde i 2010 to attentat i Sør-Afrika.

RNC hevder å ha funnet overveldende beviser for at etterretningsagenter fra Rwanda sto bak, noe myndighetene i Kigalia benektet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media