Ryan tok sitt livs avgjørelse da han traff den narkomane kvinnen. Nå blir han hyllet av Trump

- Du skal gjøre det fordi du kan, sier Ryan.

HYLLES: I fjor rørte politimannen Ryan Holets hele USA da han adopterte barnet til heroinmisbrukere han hadde møtt på jobb. I natt ble han hyllet av president Donald Trump. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor kom politimannen Ryan Holets over en gravid kvinne som skulle til å injisere et skudd heroin. Istedenfor å arrestere kvinnen, skulle hans neste handling røre en hel verden. Helt spontant, bestemte Holets seg for å adoptere barnet til kvinnen, skriver CNN.

HÅPETS BARN: Holetsbarnet fikk navnet Hope. Foto: Russell Contreras/ AP/ NTB Scanpix
HÅPETS BARN: Holetsbarnet fikk navnet Hope. Foto: Russell Contreras/ AP/ NTB Scanpix Vis mer

I natt ble valget han og kona Rebecca gjorde i fjor hedret av president Donald Trump i «State of the union»-talen.

Trump mener at ekteparet er et prakteksemplar på godhet i det amerikanske samfunnet.

​«Som vi har sett i kveld, er det de tøffeste situasjonene som bringer fram de beste amerikanerne» sa president Trump om hendelsen skriver Washington Post.

​Ifølge CNN ønsker Trump-administrasjonen å bruke historien i kampen mot heroinmisbruk i USA.

Kalte henne Hope

«Du skal gjøre det fordi du kan» sier Holets om valget han gjorde - som han mener var et «kall fra Gud». ​

Den ferske småbarnsfaren sier til CNN at han bare gjorde det som var riktig å gjøre. Barnet, som ble født i oktober i fjor, fikk det nokså passende navnet Hope.

Det var i september i fjor Ryan møtte moren til barnet. Da Ryan gikk ut av butikken i Albuquerque i New Mexico, så han kvinnen som helst åpenlyst satt med en heroinsprøyte i hånda. Da Ryan gikk bort til kvinnen, så han at hun var høygravid. Politimannen forsøkte å overbevise kvinnen om at heroinen kom til å ta livet av barnet, har CNN skrevet om tidligere.

Overfor Ryan innrømmet den 35 år gamle kvinnen at hun var rusavhengig og sa til politimannen at hun håpet at noen ville adoptere barnet hennes. Etter en kort tenkepause, sa Ryan at han var villig til å adoptere barnet.

- Det finnes håp

Kvinnen har tidligere sagt til CNN at hun visste at det hun gjorde var galt og at abort aldri var et alternativ.

Etter at Hope ble født, dro kvinnen og barnets biologiske far på rehabilitering i Florida.

Hope må på oppfølging på sykehuset hver uke som følge av morens narkotikabruk, men Ryan og Rebecca har bestemt at moren skal ha en rolle i jentas liv.

I forbindelse med den årlige «State of union»-talen, ble også 15 personer invitert til Det hvite hus. Ryan, Rebecca og datteren Hope var blant de tre gjestene. Ryan sier at han aldri hadde drømt om å bli hedret at Trump og sier at det er en stor ære å bli invitert til Det hvite hus.

Politimannen kommer med en oppfordring til narkomane.

- For dem som sliter med avhengighet, kanskje særlig gravide kvinner som sliter med avhengighet: Ikke gi opp. Forsett å prøve. Det finnes håp, sier Ryan.

Stort narkoproblem

Narkotikaproblemet i USA er stort. I 2016 døde 64 000 amerikanere av overdose, noe som tilsvarer rundt 174 overdoser om dagen, skriver CNN.

Trump-administrasjonen har tidligere uttalt at narkotikamisbruk, særlig bruk av heroin, er et av de høyest prioriterte områdene innenrikspolitisk.

Barn som bli født av en narkotikaavhengig mor kan ha noe mindre hodeomkrets og lavere fødselsvekt enn barn som ikke er født av en narkotikaavhengig mor, viser en studie fra Universitetet i Oslo. Studien viste også at en stor andel av spedbarna de undersøkte, ble født med abstinenser og diagnostisert med neonatalt abstinenssyndrom (NAS).