Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ryanair annonserer storavtale med Norwegian - Norwegian sier de ikke har noe å melde

Avtalen innebærer at Ryanairs passasjerer skal kunne fly kortruter med det irske flyselskapet, og bli overført til en Norwegian-flyvning og motsatt.

RYANAIR-SJEF: Ryanair, her ved toppsjefen Michael O'Leary, har annonsert en avtale med Norwegian. Selv ønsker ikke det norske flyselskapet å si noe mer enn at de har vært i samtaler med Ryanair. Foto: NTB Scanpix
RYANAIR-SJEF: Ryanair, her ved toppsjefen Michael O'Leary, har annonsert en avtale med Norwegian. Selv ønsker ikke det norske flyselskapet å si noe mer enn at de har vært i samtaler med Ryanair. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En avtale mellom det irske flyselskapet Ryanair og det norske flyselskapet Norwegian er nær å kunne ferdigstilles.

Det meldte Ryanair selv i dag på en pressekonferanse i London, melder The Belfast Telegraph.

Avtalen skal være en såkalt «feeder»-avtale og betyr at Ryanairs passasjerer skal kunne bestille én reise, for eksempel til USA fra Storbritannia, og fly én av Ryanairs kortruter til en flyplass Norwegian også reiser til og deretter bli overført til en Norwegian-flyvning.

Ryanair har også inngått en lignende avtale med flyselskapet Aer Lingus. David O'Brien, Ryanairs markedssjef, fortalte at lignende avtaler med andre flyselskaper også er på trappene.

Kun noen detaljer gjenstår, bekrefter Ryanair overfor Dagbladet.

- Har ikke noe nytt å melde

Mens Ryanair innkalte til pressekonferanse om den kommende avtalen satt Norwegian tilsynelatende stille i båten i sitt hovedkontor på Fornebu.

Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, ønsket ikke etter henvendelse fra Dagbladet å bekrefte hvorvidt en avtale med Ryanair var nærtstående.

- Vi har tidligere sagt at vi er i samtaler med Ryanair om en avtale som innebærer at deres passasjerer enkelt kan fly videre til USA og Thailand med Norwegian og omvendt. Vi har ikke noe nytt eller konkret å melde i sakens anliggende på nåværende tidspunkt, skrev Sandaker-Nielsen i en SMS til Dagbladet.

- Men Ryanairs markedssjef, David O'Brien, sier at avtalen er ferdig?

- Vi har sett det og har ikke noe nytt å melde nå, svarer Sandaker-Nielsen.

Rykter om lignende avtale

Selv om avtalen ifølge markedssjefen i Ryanair bare et noen detaljer unna å ferdigstilles, er det ikke noen umiddelbar plan for når avtalen iverksettes.

På Ryanairsk vis skrøt imidlertid markedssjef O'Brien av hvordan denne avtalen ville sette en støkk i de store flyeselskapene og avtalene de har med Europas store flyplasser.

At en lignende avtale mellom Norwegian og Ryanair skulle inngås, har det vært spekulert i lenge. Seinest i desember meldte den britiske avisa The Telegraph at en slik avtale var underveis, og at den ville lande i løpet av noen måneder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling