Ryanair-fly fløy med skadet vinge - ignorerte passasjerenes advarsler

Krasjet med American Airlines-fly i Barcelona.

SYNLIGE SKADER. Slik så American Airlines-flyet ut etter at Ryanair-flyet hadde kjørt borti det. Foto: Flyhavarikommisjonen CIAIAC
SYNLIGE SKADER. Slik så American Airlines-flyet ut etter at Ryanair-flyet hadde kjørt borti det. Foto: Flyhavarikommisjonen CIAIAC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var 14. april i fjor, ved 0830-tida på morgenen, at høyre vingespiss på et Boeing 737-800-fly tilhørende Ryanair krasjet borti halen til et Boeing 767-300-fly fra American Airlines på rullebane 25L på flyplassen i Barcelona.

Flere av passasjerene på Ryanair-flyet varslet kabinbesetningen om mulige skader på flyet. Men pilotene tok aldri hensyn til advarselen.

Ryanair-flyet skulle til Ibiza; American Airlines-flyet skulle til JFK-flyplassen i New York. Begge flyene var på vei til rullebanen for å ta av. Dagbladet har søkt Ryanair for en kommentar, så langt uten hell.

Hele handlingsforløpet går fram av ulykkesrapporten fra den spanske havarikommisjonen (PDF-format). Flytidsskriftene Aviation Herald og Flight Global omtaler også hendelsen. Ifølge kommisjonens rapport var begge pilotene klar over at det var svært trangt der de forsøkte å manøvrere, og de to skal også ha gjort flere forsøk på å se etter at de ikke kom borti flyet foran.

Varslet Flere av passasjerene på Ryanair-flyet merket at flyet hadde kjørt inn i noe, og varslet flyvertinnen. Ingen av personalet skal selv ha observert skadene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer