Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ryanair-fly på vei til Rygge måtte nødlande med én motor

- Flere ble så redde at de begynte å gråte.

I HARDT VÆR: Ryanair har den siste tiden måtte utføre flere nødlandinger, flere ganger på grunn av mangel på drivstoff.

FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET
I HARDT VÆR: Ryanair har den siste tiden måtte utføre flere nødlandinger, flere ganger på grunn av mangel på drivstoff. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Piloten i flyet skal ha foretatt en kontrollert nødlanding av flyet som skulle fra Kroatia til Rygge fredag ettermiddag, skriver Moss avis.

Årsaken skal ifølge en passasjer ombord være svikt i en motor.

Hun opplyser til moss-avis.no at flere av passasjerer ombord begynte å gråte, og mange ble stresset.

-Vi satt langt fremme i maskinen og skjønte fort at noe var galt da kabinpersonalet begynte å opplyse om hvilke nødutganger vi eventuelt måtte ta i bruk, forteller passasjeren og sier at hun fortsatt er litt skjelven, sier hun.

Får reise hjem På bakken var beredskapen på plass.

- Det stod ambulanser og brannbiler på bakken da vi landet i Italia, og det gikk heldigvis greit, sier passasjeren.

Passasjerene som var på vei fra Kroatia til Rygge med rute FR7898, får reise videre hjem til Moss Lufthavn Rygge nå i ettermiddag.

Pressekontakt ved Rygge lufthavn, Silje N. Thoresen, har lite informasjon om hendelsen.

- Vi vet bare at et fly som skulle til oss i dag har fått problemer, og måtte lande i Bergamo i Italia, sier Thoresen til Dagbladet og henviser til Ryanair for ytterligere info.

Flere nødlandinger Et annet fly fra Ryanair med 160 passasjerer mistet fredag kabintrykket etter å ha tatt av fra Madrid. Flyet, en Boeing 737-800, var på vei til Kanariøyene, men måtte snu da trykket i kabinen plutselig forsvant like etter avgang. Surstoffmaskene i flyet ble utløst, og flyet landet i den spanske hovedstaden klokka 8.25, opplyser flyselskapet. Ingen av passasjerene trengte medisinsk hjelp, ifølge flyplassoperatøren. Ryanair varsler at flyteknikere vil undersøke flyet, og at man vil utføre nødvendige reparasjoner.
Pilotene sendte ikke ut nødmelding, og Ryanair har avvist at flyet hadde problemer med drivstoffet.

- Manglet drivstoff Tirsdag ba et annet fly fra Ryanair, som var på vei fra Leeds, om å få prioritert landing da det ankom Lanzarote. Flyet hadde måttet avbryte et tidligere landingsforsøk på grunn av sterk vind, og ba om å bli prioritert av flygelederne på grunn av bekymring for drivstoffet, opplyser den spanske flyplassoperatøren AENA. Lavprisselskapet er allerede under etterforskning i Spania for tre nødlandinger 26. juli, som skal ha blitt gjennomført på grunn at lite drivstoff.

Da ble flyene tvunget til å utsette landingene på grunn av tordenvær og de måtte stille seg i landingskø sammen med en rekke andre fly.
Etter å ha sirklet over Valencia en stund ba alle tre flyene om tillatelse til å nødlande fordi drivstoffet begynte å minke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media