TOM KONTO: Ryanair skylder på tom bankkonto, når de blir bedt om å betale erstatningsbeløpet. Foto: AFP / NTB Scanpix
TOM KONTO: Ryanair skylder på tom bankkonto, når de blir bedt om å betale erstatningsbeløpet. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Ryanair har ikke penger til å betale erstatning

Hadde bare 66,77 euro på sin spanske konto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryanair er dømt til å betale 2000 euro i erstatning til Isabel Casasús Pueyo, men bataler ikke, fordi selskapet bare har 66,77 euro på sin spanske konto.

42 år gamle Isabel Casasús Pueyo og henes fem år gamle datter, Julia, skulle i mai 2011 dra til Paris i Frankrike fra Zaragoza i Spania med Ryanair, det omstridte, irske flyselskapet, kjent for sine lave priser. Men de ble nektet å gå om bord, fordi passet var utløpt måneden før.

Innenfor EU er imidlertid et utløpt pass gyldig som legitimasjon i fem år etter at det er utløpt. Dette ville imidlertid ikke Ryanairs representanter ved flyplassen høre på.

29. januar i år vant Isabel Casasús Pueyo fram i en domstol i Huesca og ble tilkjent ei erstatning på i alt 2000 euro fra Ryanair. Men penger har hun ennå ikke fått, melder avisa El País.

Skattevesenet i Spania har fulgt opp dommen og forsøkt å innkreve pengene. Men på kontoen til Ryanair i Spania i banken Barclays sto det bare 66,77 euro, forklarer advokaten til saksøkeren, Jorge Loste.

Ryanair stilte ikke opp med noen representant i domstolen. Og da advokat Loste forsøkte å sperre kontoen til Ryanair var kontoen tømt og sto i null.

Å gå til sak mot Ryanair i Irland anslår advokaten til et årelangt arbeid. Ryanair vil ikke svare på spørsmål fra El País før de får «flere opplysninger» om hva dette måtte dreie seg om. Selskapet kjenner ikke til «noen dom eller søksmål», heter det derfra.

PS! Ryanair er verdsatt til 80 milliarder kroner.