Kan gjenåpnes:

Ryanair i samtale om gjenåpning på Rygge lufthavn

Det sier Michael O'Leary, konsernsjef i Ryanair, mandag.

SAMTALER OM GJENÅPNING: Konsernsjef Michael O'Leary sier Ryanair er i samtaler om å gjenåpne på Rygge lufthavn. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
SAMTALER OM GJENÅPNING: Konsernsjef Michael O'Leary sier Ryanair er i samtaler om å gjenåpne på Rygge lufthavn. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har lagt ned basene på steder som Marseilles eller Rygge på grunn av trusselen for at vi bli påtvunget fagforeninger. Nå som vi frivillig har gått med på å snakke med fagforeninger, vurderer vi og er i aktive diskusjoner med disse flyplassene om å etablere baser igjen, sier konsernsjef Michael O'Leary i Ryanair på selskapets analytikerpresentasjon mandag, melder Nettavisen.

Espen Ettre, styremedlem i Rygge sivile lufthavn, sier til Nettavisen at han ble overrasket over uttalelsene fra O'Leary og Ryanair, men at det er veldig positivt.

Rygge ble stengt da Ryanair trakk seg i ut i 2016, angivelig på grunn av flypassasjeravgiften. Ettre sier de nå vil jobbe mot åpning i 2019.

Ryanair har for øyeblikket ingen baser i Norge. Frem til nå har Ryanair ikke vært villig til å gå i samtale med fagforeninger, men det har endret seg nå. I tillegg til Rygge, nevnte O'Leary Marseilles Provence Lufthavn som aktuell for gjenåpning.