Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ryanair: Ingen aske over Skottland

Billiggiganten hevder hele asketrusselen er oppspinn.

 TESTET LUFTROMMET:  Ryanair har vært på vingene og testet det skotske luftrommet, og kan ikke se spor av aske. Illustrasjonsfoto: Morten Holm / Scanpix
TESTET LUFTROMMET: Ryanair har vært på vingene og testet det skotske luftrommet, og kan ikke se spor av aske. Illustrasjonsfoto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Askesakene ser ut til å gjenta seg nå som en ny askesky er i ferd med å lamme deler av europeisk flytrafikk.

I år som i fjor hevder enkelte i flybransjen at faren er overdrevet. Nå er det Ryanair som har vært ute på vingene med en testflyging over Skottland, midt i området som kategoriseres som fargekode rød, eller «høy askekonsentrasjon».

Det skotske luftrommet har mer eller mindre vært stengt for landinger og avganger i dag, men dette hevder altså Ryanair at det ikke er noen grunn til.

Billiggiganten opplyser til BBC at de har gjennomført en testflyging i 12.000 meters høyde. I en time fløy flyet gjennom det uvanlig stille luftrommet.

- Ingen synlig aske Selskapet hevder det ikke var noen synlig askesky i lufta, ei heller bevis for aske på flykroppen, vingene eller i motorene.

Ryanair hevder at «rødsonen» over Skottland er funnet opp av Met Office og de britiske luftfartsmyndighetene.

- Det er helt trygt, det er ingenting der oppe. Vi burde ikke bli nektet å fly basert på feiltakelser fra Met Office og byråkratisk inkompetanse, sier Ryanair-sjef Michael O'Leary til Sky News.

En lang rekke flyselskap har innstilt sine avganger til eller fra Skottland. Blant annet Ryanair og British Airways har stoppet alle sine flyginger.

Stille over Skottland Ifølge flyovervåkingsnettsiden Flightradar24 var det i 13.15-tiden bare tre fly i luftrommet over Skottland.

Det ene var Continental Airlines rute fra Oslo til New York, som fløy i 10.000 meters høyde.

Flere fly fra Norge til skotske byer som Aberdeen er innstilt i dag.

Ryanair har varslet at selskapet vil sende en klage til luftfartsmyndighetene som følge av dagens problemer, melder Sky News.

 FÅ FLY:  I 13-tiden var det bare tre fly i det skotske luftrommet, og sammenlignet med resten av Europa ser det glissent ut. Men flyrestriksjonene er tull, mener Ryanair. Skjermdump: Flightradar
FÅ FLY: I 13-tiden var det bare tre fly i det skotske luftrommet, og sammenlignet med resten av Europa ser det glissent ut. Men flyrestriksjonene er tull, mener Ryanair. Skjermdump: Flightradar Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media