KANSELLERER AVGANGER: Ryanair. Foto: NTB Scanpix
KANSELLERER AVGANGER: Ryanair. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ryanair kansellerer om lag 2000 flygninger de neste seks ukene

Ryanair opplyser at mellom 40 og 50 av lavprisselskapets flygninger vil bli kansellert hver dag de neste seks ukene, mellom 1680 og 2100 flygninger totalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Blir du rammet av kanselleringene? Tips oss på 2400@db.no

(NTB/Dagbladet): I pressemeldingen framgår det ikke om endringene rammer avganger fra Norge. Ifølge Svenska Dagbladet kommer Ryanair selv til å ta kontakt med de berørte kundene.

Årsaken til de kansellerte avgangene er imidlertid at selskapet må gi sine ansatte ferie. Den danske avisa BT skriver at det er snakk om 40-50 kansellerte avganger om dagen i løpet av de seks neste ukene.

- Ved å kansellere mindre enn 2 prosent av våre flygninger i løpet av de neste seks ukene, fram til vinterprogrammet vårt starter i begynnelsen av november, så kan vi forbedre punktligheten, opplyser Ryanairs kommunikasjonssjef Robin Kiely i en pressemelding fredag.

I starten av september har punktligheten han omtaler har falt til under 80 prosent.

Ifølge BT kommer den manglende punktligheten av for liten bemanning, samtidig som selskapet er rammet av streik i flere europeiske land.

- Vi unnskylder oss inderlig overfor de få kundene som blir rammet av dette, og vil gjøre vårt ypperste for å finne andre muligheter eller å refundere billetter, sier Robin Kiely videre i pressemeldingen.